Kulturë\Letërsi

Ismail Gashi: Pse u përlotëm?! (poezi)

PSE U PERLOTEM…?!

 Pse atë mbrëmje vonë

Të solli malli në shtëpi

Befasisht mungoi babai

Sykaltroshët u përlotën

Nga hipokrizia

E injorancës

E mbjellur

Si mish dhije

Në shpirtin tënd.

Rrjedhë e lotëve

Mbi faqe të njoma

Dhe në rrudhat e mija.

Fshiva lotin tënd

Fytyrën lava

Me lotët e mijë

Të thash ….. !

Babi të don shumë                                         

E jona je

Në sofër

Dhe në këtë shtëpi

Po ta dinte babi

Se do vije Ti

Nuk do dilte kurrë

Në sheti!