Kulturë\Letërsi

Ismail Gashi: Pse të kërkoj? (Poezi)

PSE TE KERKOJ…?!!

 Çdo ditë

Vij e të kërkoj

Ndjenja me kërkon

Instikti më shtynë

Të çmallem

Me ty.

Brenga me shtynë

Të vij tek Ti

Të gjej aty

Në udhëkryq

Pafajësisht

E ke mbetur

Tash e sa kohë.

Gjyshi është

Me ty

Gjithherë

Që të tregon

Rrugën e jetës

E diturisë.

Nuk mbetësh

Kurrë në udhëkryq

Pa kahje

Pa orientim

Do të kesh

Adresë e vendbanim

Nga nisesh në rrugëtimin

E ku të kthehesh

Në banim.

 

 TOKA E RE

 Me Faustin                      

Do të krijojmë

Tokë të re.

T’i zbrazim

Ujërat e Kënetës

Së Maliqit

E ujërat

E detit.

Do të bëjmë

Toka të reja

Pa matje gjeodezike

Pa kontest pronash

Të gjitha

Do të jenë

Toka

Në pronësi tona.

  

RASTETISJA

 Si gjithmonë

Rastisi edhe sot

Numrin teres

U takuam shkurt

Rrënzë një shtëpie

Afër shtëpisë sonë

Biseduam shkurt

Ti mbyllur në veturë

Une jashte saj

Folëm me frikë

E gjestikulacion

Dronim urrejtjes e mënisë

Ne u çmallem

Nga malli i vjetër

Dhe brega e rënd

Qe ndalon takimet

E përmalljet tona

Ne me inat kanunit

Ia thyem noçkën.

Postimet e fundit !