Kulturë\Letërsi

Ismail Gashi me dy poezi: Dilemë trishti dhe Laj fytyrën me lotët e mi

DILEMË TRISHTI

Jam në dilemë

Kam shqetësim

Instiktivisht eci

Dukem në rrugë

Vij kah banesa

Vetëm të shoh

Mbetem shtang

Shqetësim trisht

Syt më shkojnë

Nga ballkoni

Aty nuk je

Apo me zhdukesh

Si hije

Je lum në rrjedhë

Diell që nxen

Je jeta vet

Që vazhdon

Do ecimë

Kështu të ndarë?!

Jo bifurkacion

Si Drini i Bardhë

E Drini i Zi

Të bashkuar në Një.

 

LAJ FYTYRËN ME LOTËT E MI

 Zgjohem në mëgjes

Sikur flasim

Unë e Ti

Luajmë, shkruajmë, lexojmë

Ngjyrosim, vizatojmë e

Recitojmë.

Ti vallëzon “Bareshën”e Nexhmijes

Unë qeshem nga gëzim

Në fund aplaudojë

Ti luan leksionin e Baletit

Dhe vazhdimisht më thua:

Gjysh shikom!

Ti hidhesh në përmasa

Përdridhesh

E lodhur përshëndet

Unë prap duartrokas

Laj fytyrën me lotë e mi.

Në piano

Deklamon

Shikon në pentagram

Me fuqi ritmi

Shpërdan gishtrinjët

Me mimikë fytyre

Gjestikualcion

Shpreh mall e gëzim

E unë laj fytyrën

Me lotët e mi.