Kulturë\Letërsi

Ismail Gashi: Jeto vetëm e tillë (Poezi)

JETO VETEM E TILLE !

 

Kam brengë

Të jetosh

Me hipokrizinë.

Kam brengë

Të përballesh

Me injorancën.

Kam frikë

Të jetosh

Në egoizmën.

Kam shqetësim

Të prekesh

Nga gënjeshtra.

 Dëshiroj

Të kesh mëni

Vandalizmën

Hajdutrinë

E gllabërimin.

Kurrë në jetë

Mos jeto

E mos dëgjo

Gjurulltinë

E thashethemeve

Delirante

Deri në urrejtje.

Mbi të gjitha

Ikë larg

Mbiferrit të tradhëtisë

…Me Tradhti

Nuk jetohet.

Pa ndal vepro

Për identitet

Kombëtar e shtetëror

Mjet merr madhështinë

E të vërtetës

Dhe së drejtës

Që nuk kër…

Postimet e fundit !