Kulturë\Letërsi

Idriz Mehemeti: Se kësaj toke i thonë Shqipëri (Poezi)

Moj Kosovë Ty, t’gjetë e mira!

Moj Kosovë Ty t’gjetë e mira

Prap po’t presin kohë t’vështira

Janë çue n’kam dreqi e’i biri

Thrrasin të gjithë, unë jam më i miri!

Tash plot trima e trimëresha

Djemë Petrita e Sokolesha,

Në kohë lufte s’u bënë gjallë

Në kohë paqe na bënë përrallë!

Nostalgjikt jugo-titistë

Të gjithë u bënë Ldk-ist

Djemtë e vashat dorë për dore

I kanë mësy majat shtetrore!

Shesin mend, të djathtë thonë jemi

Me majtistë asgjë nuk kemi

Kur vie puna t’ndajnë kulaqin

Bashk i gjen t’majtin e të djathtin!

Ah Kosovë, Ty t’gjetë e mira

Do’t kalosh edhe këto sfida

Ti ke vasha e djemë me vlera

Prap për Ty do ketë Pranvera!

Thot poeti, sërish vjenë marsi

Sërish marsi, sërish stina

Prap në këmbë zgjohetë Prishtina

Dhe bajlozavë u’a ndalë turrin

Atje lartë, e ngre Flamurin

Ngre Flamurin Kuq e Zi

Se kësaj toke i thonë Shqipëri

Se kësaj toke Shqipëri i thonë

As faqezi, as shkja s’duron!