Ai gjithashtu theksoi se SHBA-të mbështetin zbatimin e marrëveshjeve të arritura, ndërsa apelojnë për përshpejtimin marrëveshjes përfundimtare në arritjen e dialogut.

“Në shpresojnë që Serbia të ndjekë rrugën europiane. Të përparojë drejt anëtarësimit në BE dhe të zgjidhë dallimet me Kosovën përmes dialogut si edhe të vendosë marrëdhënie të mira me të gjithë fqinjët e asaj. Dialogu është mekanizmi përmes të cilët vendet duhet të diskutojnë. Dialogu udhëhiqet nga BE. Ne nuk jemi pjesë e dialogut, por e mbështesim atë plotësisht”, ka thënë më tej Escobar.