Kulturë\Letërsi

Feti Tunuzliu: Poezi për NËNËN

DHEMBJE E MALL

(Të ndjerës nënë)

Emri yt magji fjale –

 klithma ime e parë ngazëllimi,

shpirti yt i zjarrtë prej nëne –

shpërthim  i vrullshëm galdimi. 

Vatër e shtrenjtë dritërrezatuese –

krijesë çerdheje familjare, 

muzë e fuqishme për vepra krijuese –

cytje për ide tregimtare.

Era jote e këndshme për zili –

kundërmim lulesh të trëndafilta,

zëri yt zë bilbili –

këngëtar n’fusha e male t’blerta.

Shikimi yt i kulluar –

vështrim i mprehtë dhe krenarë,

pamja jote, oh e bekuar –

lëngë lulesh nektarë.

Buzëqeshja e ëmbël, kjo stolisje e çiltër –

uratë admirimi dhe nderimi, 

dashuria ndaj pesshës së ngjizur n’mitër –

dhuratë hyjnore nga ndarja dhe largimi.

Ëndrrat tua vegimtare –

vargan shfaqjesh në gjumësi,   

dhëmbshuria nga lamtumira s’tu shua fare –

… treti si re shtëllungor nëpër kaltërsi.  

maj 2021.