Shqipëria/Aktualitet

Fatmir Brajshori: Shqipëria do të (ri)bashkohet për qejfin e saj e për inat të jugokosovarëve

Për shqiptarët ka vetëm dy avion: vetëm njërin mund ta zgjidhni!

Kush i financon Televizionet (pronarët e vërtetë) si T7 dhe sidomos TV Dukagjini, të cilët kanë marrë rol të TV Beogradit në vitet e 80-ta dhe RTS të viteve të Millosheviqit, televizione të cilat (së bashku me RTP) bënin çmos, që të njollosnin shtetin Amë – Republikën e Shqipërisë, me qëllim që të krijohen ndasi e të mbillet urrejtje ndërmjet shqiptarëve të shtetit Amë dhe krahinave të pushtuara të Shqipërisë. Atë që nuk e arritën RTB dhe RTS me RTP -në dhe UDB-ja e OZNA me LKJ – në dhe LKK – në, për t‘i përçarë shqiptarët, andej e këndej „kufirit“, detyrën e mbetur pa kryer, e kanë marrë Televizionet shqipfolëse si: T7, TV Dukagjini, Klan Kosova, Kanali 10 dhe disa „ pishpirika analista“, të cilët garant; o janë agjentë të BIA – s serbe, o janë nga martesat e përziera serbo- shqiptare, si ky Vlladan ( Valon) Syla. Urrejtjen që shfaqin drejtuesit e TV – së, si Ermal Panduri (Pansllavi) i cili, në emisionin e tij „ DEBAT“ ftonë agjentët e sigurimit sekret Ilir Mirenën, pishpirikun Dardan Gashin dhe shokun e ngushtë të Fadil Suleviqit, po ashtu pishpirikun Vehbi Kajtazin… Këta „ serpski dobrovolci“ nuk ngurruan ta fyejnë gazetarin nga Tirana, Cim Peka, në emisionin Live, me fjalët: „ti je nga Shqipëria dhe mos na kallxo neve në Kosovë!…“ Kështu mund të mendoj dhe flas vetëm një zvarranik i shndërruar në shqipfolës. Këta agjentë të ri, të fshehur prapa petkut të „ gazetarit“, nuk ngurruan fare, kur iu drejtuan Ermal Pandurit (Pansllavit): „Pse e ke ftuar Armando Shkullakun, ai është nga Shqipëria dhe s‘ka çka vjen ai dhe flet këtu për zgjedhjet në Kosovë! “Krijohet përshtypja që janë në sikron; Panduri me pishpirikat Vehbi Kajtazi, Ilir Mirena dhe Dardan Gashi,,,

I neveritshëm është po ashtu Nexhmedin Spahiu, i pranuar si gjimnazist anëtar i Lidhjes Komuniste të Kosovës, duke dhënë prova që në vitet e 80-ta, se shteti i tij i vetëm është Jugosllavia dhe asnjëherë Shqipëria. Dhe, pikërisht sot, klithmuesit më të zëshëm për „shtetin e Kosovës“ janë ATA, të cilët ishin gjatë tërë kohës kundër Republikës së Kosovës, si kërkesë „ irredentiste“ dhe „armiqësore“, dhe, të cilët bënin diferencimet politiko- ideologjike, siç bënte ky Spahiu nëpër katedrat e Fakullteteve të Shkencave Natyrore dhe Matematikore… Këtë rol luante Nexhmedin Spahiu gjatë viteve 1986 – 1990, i veshur me kamxhikun dhe çizmet e Komitetit krahinor, të cilët FSHMN ia kishin caktuar si terren veprues nga punëdhënësi, shërbimi sekret serbo- jugosllavë,,, Konica do t‘thoshte:“ Për inat të nostalgjikëve jugosllavë do ta bëjmë Bashkimin Kombëtar, do ta ribashkojmë Shqipërinë!“Ju zotrinjtë e pandershëm dhe të panderuar, Vehbi Kajtazi, Ilir Mirena, pishpiriku Dardan Gashi, Erëmal Panduri, Buzhala e Kërquki, Nexhmedin Spahiu dhe nipi i Ratkos dhe mama Oliveres, Valton Syla, ju “kosovarët” shqipfolës, të pobratimuar me „serbski dobrovolcat e juaj“, dikur Krajl e Pashiq, Tito e Rankoviq, Millosheviç po se po, jeni bijtë e Ceno Beg Kryeziut, Ali Shukriut e Sinan Hasanit, Azem Vllasit, Rrahman Morinës, Halit Ternavcit,,,

Nëse mbytët dje Fazli Grajçevcin, ç’ju dasht ta mbytnit sërish sot, kur veç e kishit mbytë njëherë? Drenicë, që s’u dorëzove kur shkelje në baltë, kërkohet qendresë heroike ndaj kosovarit- jugosllav! Sot, në TV antishqiptare, villet vrerë ndaj çdo gjëje shqiptare; prijnë T7 (alias RTS), pastaj TV Dukagjini i Brača Karič (alias Ekrem Lluka), sikur se Kanali 10 (ish Rrokumi i Migjen Kelmendit), që u ble nga katër gazetarë, me siguri me parat e Devollëve, sikur që u ble dhe klan Kosova…

Nëse mbytët mësuesin Llapjan, Shaban Shalën dje, ç’ju dasht ta mbytni sot, kur veç e kishit mbytur njëherë? Llap, që s’u dorëzove kur mësynin jeniçerët dhe u dhe të pinin vajguri e ndale çetarët (çetnikët) e Pashiqit në Merdare, që të mos shtynin akoma kufirin,,, Pse po heshtë?Kujtone Afrimin, Fahriun, Zahirin, Aliun, Ilirin,,, Po edhe të burgosurit për flamur: Adem Demaçin, Zeqir Gërvallen, Flamur Kosovën (Osman Dumoshin), etj,,, Po ti Dukagjinë, që qëllove në lule të ballit Miliç Kërstat? Pse lejon jugokosovaret t‘i asimilojnë dukagjinasit e Palit e të Lekës? Përse lejoni Pushtetin e kosovarëve (kupto të „ šiftarit“ e Kolë Shirokës) t‘u përdhosin flamurin e të tallin Bashkimin Kombëtar? Përse lejoni që pasardhësit e OZNA -së edhe pas sakrifices së familjes Jashari, Ahmeti, Delia, Bogujevci, Bytyqi… t’ua përdhosin flamurin dhe Bashkimin Kombëtar! Po heshtni, sepse, heshtët kur e futën fusnotën! Heshtët kur kosovarët në pushtet filluan t’i shtypnin shqiptarët! Heshtët për gjëra që edhe të vdekurit nuk do të heshtin! Prandaj, kam të drejtë si shqiptar të klithi: POSHTË JUGOKOSOVARËT! RROFTË KOSOVA E RROFTË POPULLI I SAJ SHAIPTAR!