Opinion

Fadil Shyti: Dy vdekje që ishin humbje e madhe për Shqipërinë dhe shqiptarët

(Nga arkiva e shkrimeve të mia). -Mendime të thelluara. -Askush si ata burra trima dhe të ditur nuk arriti t’i bashkojë, t’i mbrojë e t’i çlirojë dhe t’i përparojë më shumë, Shqipërinë dhe shqiptarët. -Dy humbje të mëdha gjatë historisë sonë kombëtare shqiptare: Vdekja fizike e Gjergj Kastriotit-Skënderbeut (6 Maj 1405 – 17 Janar 1468) dhe vdekja fizike e Enver Hoxhës (16 Tetor 1908 – 11 Prill 1985).

MOS HARRONI!

Shpërguljet më masive dhe prapakthimet më të rënda historike janë bërë pas vdekjeve të këtyre dy kolosëve: Komandantëve të luftërave çlirimtare dhe udhëheqësve të politikës, të shtetit dhe diplomacisë së vërtetë shqiptare, me përmasa të mëdha kombëtare dhe ndërkombétare. Lavdi! 23 Janar, 2020

Pas një viti: Komunikim me një mik në fb: Zgjodhi: Kreshnik Krasniqi: 79 % e studentëve shqiptarë duan të ikin nga Shqiperia. Partitë kërkojnë vota, rinia jonë kërkon dhe meriton një ardhmēri.

TURP DHE KRIM! (Mendime të thelluara) -Në mos për asgjë tjetër; këta të pabesë, të popullit dhe atdheut: vetëm për këtë paaftësi në bërjen e Shqipërisë të përparuar, të mosvarme ekonomikisht, politiliksh e ushtarakisht: që, për pasojë populli bëri dhe po bën ikje masive, këta sundues monarkistë, të fshehur pas perdeve të hekurta të zeza të Republikës, me ngjyrat blu dhe rozë, nga populli i shkapërderdhur nëpër botē, s’e kanë merituar, as i meritojnë votat e shqiptarëve, brenda dhe jashtë atdheut. -Ishte, është dhe do të jetë në histori: Turpi dhe Krimi më i madh i dhje-torisëve demonë-kratë feudalë-kapitalistë, neofashistë… Kjo është hemoragjia mē e madhe kombëtare e udhëve të errëta të mërgimit të shqiptarëve, ikja masive nga Shqipëria Etnike, gjatë këtyre 30 viteve zezona. 24 Janar 2021

?

1

Seen by Fadil at Friday 12:09pm

Aa