Pozicioni e ka detyruar Moskën që të kontaktojë me miqtë e saj jashtë vendit

Rusia dyshohet se i ka kërkuar Kinës ndihmë financiare dhe ushtarake në luftën e vazhdueshme në Ukrainë. Por Kina e ka hedhur poshtë këtë. Rusia që i bën thirrje Koresë së Veriut për ndihmë nuk duhet të jetë befasi, pasi Pheniani ka qenë historikisht një aleat kyç i Moskës përmes lidhjeve të saj historike me epokën komuniste të Bashkimit Sovjetik.

 

Kim nderkohe ia mohoi ndihmën Putinit, sipas autores së XSoviet-Neës, Sarah Hurst. Duke postuar në Twitter, ajo pohoi:

“Rusia thuhet se i ka kërkuar ndihmë Koresë së Veriut për dështimin e pushtimit të saj.

Koreja e Veriut u përgjigj: “Ti je shumë i çmendur për ne”.

Raportet e kësaj natyre nuk janë verifikuar nga burime të tjera. Pavarësisht mungesës së ndihmës aktive, shefi i Koresë së Veriut, Kim Jongu, ka mbështetur më parë publikisht Vladimir Putinin për veprimet e tij në Ukrainë.