Shqipëria/Aktualitet

Dita e Çlirimit të Lypjanit

Qyteti i Lypjanit sot shënoi 22 – vjetorin e çlirimit nga robëria e gjatë, nga pushtimi jugoserb. Për Luftën Çlirimtare dhe për Dëshmorët e Atdheut foli Kryetari i Shoqatës së Familjeve të Dëshmorëve, Xhavit Jashari. Në këtë Ditë të shënuar foli edhe nënkryetari i komunës së Lypjanit. Një fjalë rasti e mbajti edhe Shukri Buja, Komandant i Zonës së Nerodimës…Kurse për Dëshmorin Vezir Kolshi u shfaq një film dokumentar i përgatitur nga Ahmet Qeriqi… (Xh. Gj.)