Lëvizja\UÇK

Bedri Halimi: Poezi për shqiptarin liridashës, veprimtarin dhe luftëtarin e paepur Hysen Gega

HYSEN GEGA

(Që sot më 28. 07. 2021, shkoi në amshim)

Ti e mbajte lartë trarin e çatisë

Muret e kalasë janë të sigurta me ty

Jeta s’ka gëzim pa ju

Roja e kufirit nuk vajton në gjumë

Ti je instrument i paqes së atdheut

Në çdo qytet këndohet për ty

Çdo dimër që vjen

Duket si shi me ju

Në rrugën mes pyllit

Dëgjoj ushtrinë e engjejve

Që nuk plaken kurrë

Me varrimin e njerëzve të zbrazët

Nuk mbetet toka e shkretë

Çasti më i vështirë mbeti

Kur të mëdhenjtë që i njihnim dje

Sot pëshurren në shtrat

Dhe shetisin me një shpatë nëpër kafene

Pa u kujtuar për vdekjen

Moti u janë ndalur orët

Duke i trishtuar qytetarët e panjohur

Duke lëshuar britmë pas shtatë gardhesh

Me Ty jam shumë afër

Ti je shpikja e mirë

Për orën e mësimit

Se si duhet atdheu

Raporti i juaj s’ka të dhëna të mangëta

Postimet e fundit !