Kulturë\Letërsi

Bedri Halimi: Kali i Trojës në kohën e dhelprave (Poezi)

KALI I TROJËS NË KOHËN E DHELPRAVE
Kali i Trojës sillet vërdallë
Me erën e hijenës në shpirtë
Më ndjek pas në çdo kohë
Koha e dhelprave do mbes e vogël
Don këmbanat e vrazhda
Ta humbasin qetësinë time
Pa u kthyer te vetja e tij
Koha s’ekziston për të
Pos ëndrrës mashtruese
Dhe dhëmbëve të zi
Që tregojnë origjinën e egërsisë
Duke i vdekur ëndrra
Alfabet ngrënësve të njerëzisë