Botë

Angelina Jolie: Gaza ka qenë një burg për dy dekada, po kthehet në varr masiv ku 40% e viktimave janë fëmijë

Angelina Jolie kritikon Izraelin për bombardimet në Rripin e Gazës. Në postimin e saj në Instagram, Angelina Jolie shprehet se Gaza ka qenë një burg për gati dy dekada dhe po kthehet me shpejtësi një varr masiv. Jolie në postimin e saj tregon se si miliona civilë palestinezë, fëmijë, gra dhe familje po ndëshkohen kolektivisht, ndërsa u privohen nga ushqimi, ilaçet dhe ndihma humanitare.

“Ky është bombardim i qëllimshëm i një popullate të bllokuar pa ku të shpëtojë. Gaza ka qenë një burg në ajër të hapur për gati dy dekada dhe po bëhet shpejt një varr masiv. 40% e të vdekurve janë fëmijë të pafajshëm. Po vriten familje të tëra. Ndërsa bota shikon dhe me mbështetjen aktive të shumë qeverive, miliona civilë palestinezë, fëmijë, gra, familje që dënohen kolektivisht, privohen nga ushqimi, ilaçet dhe ndihma humanitare kundër ligjit ndërkombëtar. Duke refuzuar thirrjen për një armëpushim humanitar dhe duke penguar Këshillin e Sigurimit të OKB-së që ta imponojë atë nga të dyja palët, liderët botërorë janë bashkëfajtorë në këto krime”.

Angelina Jolie iu referua edhe “valëve” të refugjatëve, pasi ka kaluar më shumë se 20 vjet në Komisionerin e Lartë të OKB-së për Refugjatët.

Jolie përfaqësoi UNHCR-në si Ambasadore e Vullnetit të Mirë nga viti 2001 deri në 2012 dhe më pas si e dërguar speciale nga 2012 në 2022.