Botë

Në Greqi shifra rekorde të infektimeve me Covid-19… Rivendosen masat kufizuese në supermarkete

Masat e reja kufizuese do të hyjnë në fuqi nga nesër të shtunën, sipas qarqeve qeveritare, në supermarketet në të gjithë vendin.

Masa kthen një person për 9 metra katrorë ndërsa dispozita nuk parashikon ndarjen e të vaksinuarve dhe të pavaksinuarve.

Theksohet se nga data 25 tetor është futur masa e cila lejonte një person për 2 metra katrorë. Vendimi i Përbashkët Ministror përkatës (VMD) pritet të dalë në orët në vijim.

Pas kësaj, duket se propozimi që ishte thënë nga ministri i Zhvillimit, Ad. Georgiadi për hyrjen për të pavaksinuarit me demonstrimin e testit negativ për Covid nuk është. Ky propozim është diskutuar por ka probleme serioze në zbatimin e tij, siç ka sqaruar më herët vetë ministri i Zhvillimit. (G. L.)