Arkiv / Ripublikim

Xh. Gjini: Republikë shqiptare e laike apo republikë islamike – turko – arabe

REPUBLIKE SHQIPTARE E LAIKE APO REPUBLIKE ISLAMIKE-TURKE
Prishtine, 1 shtator 2017 (ripublikim)
Perpjekjet per ta shnderruar kombin shqiptar ne ” myslinan”-“kosovar” ( per ta zvetenuar) nuk jane te reja… Rrudhja e kombit shqiptar dhe e Shqiperise eshte rezultat i ketyre perpjekjeve te armiqve tane te vjeter e te rinj… Sot, me shume se kurre po perdoret feja si “arme” per asimilimin e shqiptarit dhe per demtimin e qenies shqiptare-identitetit shqiptar! Feja pergjithesisht dhe islami posaçerisht, nuk po i sherben Zotit dhe shoqerise shqiptare, por interesave te huaja per qellime fort te liga dhe kercenuese per identitetin tone gjuhesor, kulturor, kombetar e evropian! Xhahilet antifetar dhe antizot i kane kthyer xhamite (faltoret) shqiptare ne “altoparlante” per perhapjen e gjuhes, kultures, tradites dhe ndikimit te huaj (kryesisht turko-arab)! Kjo shtrese injorantesh (te paditurish) po “koordinohen” mire nga nje qebder e vetme, e cila permes fondesh te majme dhe permes nje armate te tere klerikesh-“oficeresh” antishqiptare dhe te derguarish “special” po perpiqen te imponojne dhunshem (ne mungese te shtetit qe mbron interesat kombetare dhe popullin e tij!) gjuhe, kulture, tradite e qyteterim te huaj-aziatik!! Keto dy-tri vitet e fundit, te trimeruar nga mungesa e shtetit kombetar shqiptar, kleri antishqiptar, ne bashkepunim te ngushte me qendrat e huaja dhe “sherbimet” e tyre, i kane nxjerr “xhematin” e tyre neper sheshe!! Diçka e papare! Lutjet behen ne faltore ose ne shtepi e jo ne sheshe e rruge… Lutjet “manifestuese” ne sheshe (bashke me xhamite turko-arabe dhe altoparlantet e tyre) kane per qellim te vetem krijimin e imazhit dhe te opnionit total islamik per Shqiperine dhe shqiptaret si hap i pare per “largimin”-perjashtimin e kombit shqiptar nga qyteterimi i tij i lashte evropian! Ketij “xhemati” xhahil sot i paska penguar edhe Heroi yne Kombetar!! Ç’u bë shteti, ku ishte shteti i shqiptareve?! Ç’eshte kjo shqiptarofobi imperialiste? Apo Turqia erdoganiste po kerkon ta mund Gjergj Kastriotin dhe popullin e Tij pas gati 600 vjetesh dhe te krijoje “republika islamike-turke ne token e Shqiperise se kater vilajeteve!! Ky “islam” pushtues po u shkon fort per lale edhe sot fqinjve tane… Kombinimi i ketij “islami” me mekanizmat e shtetit pushtues ka dhene rezultate te kenaqshme: miliona shqiptare sot deklarohen “boshnjake” e “turq” dhe flasin sllavisht e turqisht!! Njesoj eshte kombinuar edhe feja ortodokse me shtetin pushtues… Rezultati: miliona shqiptare sot deklarohen “greke”, “malazeze”, “naqedone” e “serbe”!! Ndersa ne fshatin tim dhe anembane Shqiperise vazhdojne ta bejne “ligjin” imamet e shitur, agjentet e Serbise e te Turqise (ne kete pike bashkepunojne ngushte) dhe xhahilet-analfbetet qe enderrojne “hyrijat” dhe perfitojne pak para te qelbura… Keta te pafe edhe sot lutjet i bene me altoparlant te dhunshem, duke u tallur me Zotin (sipas tyre Zoti eshte i shurdher, prandaj duhet altoparlanti!) dhe duke dhunuar lirine dhe qetësine e njerezve-besimtareve qe festojne… Edhe sot shqiptaret nuk paten shtet te tyre!!