Kulturë\Letërsi

Ismail Gashi: Ndarje e trishtë (poezi)

NDARJE TRISHTE

(Mbeses time Morea)

 Kjo nuk është ndarje

Eshtë brengë

Eshtë mall

Eshte ndarje

E trishtë

Eshtë shëmti

Dhunë fizike

Kurrë jo!

Ndarje shpirtërere!

Tash tri vjet

Përpëlitje ndalesash

Pa lëvizje të lirë

Kontaktesh.

Liri shurdhmemece

Pa liri fjale

E kënaqësish

Prindërore.

Sa kohë

Deri në “verbëri ! ”.

“Ligje”Drakonike

Pa takime

Ngrohësishë

Prindërore.

Këtë përvjetor

Më keq

Nga të këqinjët.

Të ndalohet

Edhe t’i shikosh

Familjarët.

Përvjetorët

Në vazhdim

Qofshin të bekuar

Për pafajësinë.

Ndarja fizike

Lidhmëria jonë

Me TY

Eshtë Shpirtërore

Gjenetike

Një familjeje

E një sofreje

Një gjaku

E një fisi

Jemi tanët

Dhe e jona

Përgjithmonë.

Ndarje…!

E shëmtuar

Një përmasë;

Ka gënjeshtrën

Urrejtjen

E hipokrizinë.

Përmasa tjetër

Kontrast…!

Ka Vëtëm dashurinë…!!!

Postimet e fundit !